Aktuelt

Mange huseiere har ikke sikker adkomst til og på tak, i form av takstige og lignende. Resultatet blir ofte at feieren ikke får utført jobben sin.

Året går mot slutten og nyttårsaften nærmer seg. Det kan innebære en økt brannfare og potensiale for personskade i forbindelse med uvettig bruk av fyrverkeri. Brannvesenet ønsker i den forbindelse å komme med noen råd som kan bidra til en trygg og fin feiring for alle.

Skal du på hytta i påskeferie må du huske å ta med deg nye batteri til røykvarslerne. Tidlig varsling er det viktigste tiltaket når det gjelder brannsikkerhet og dette gjelder spesielt på hytter og fritidsboliger som ligger avsidesliggende til.

Siden 2016 har Nordmøre og Romsdal brann og redning IKS (NORBR) hatt ekstra fokus på å bedre brannsikkerheten hos risikoutsatte grupper. Gjennom satsingen «Trygg hjemme» har de samarbeidet tett med flere kommuner for å gi de som trenger det mest en mer brannsikker hverdag i egen bolig. Nå settes dette i gang også i Tingvoll kommune.

Mye nedbør gjør at forholdene ligger godt til rette for en tradisjonell feiring av sankthansaften. Selv om skogbrannindeksen er lav så minner brannvesenet fortsatt om at brenning av sankthansbål må gjennomføres på en forsvarlig måte.

Første driftsår for NORBR er unnagjort og i årsmeldingen for 2020 kan dere lese mer om hvordan det har gått.

Brann- og redningsvesenet i Møre og Romsdal rykket i 2020 ut til 79 branner og branntilløp på komfyren. I hovedsak tørrkokinger. En komfyrvakt kan løse problemet og bidra til å redde liv og verdier.

Vinteren nærmer seg og med den er det også mange som tar i bruk ildstedet sitt for å holde varmen. For å unngå brann i pipen og samtidig få mest effekt ut av veden er det viktig at du fyrer riktig.

På grunn av situasjonen med covid-19 kan vi i år ikke arrangere Åpen dag eller barnehagedager på brannstasjonene våre. Derfor kjører vi i stedet en konkurranse for alle barnehagene i vårt ansvarsområde i forbindelse med den nasjonale Brannvernuken i uke 38. Premien er et besøk av super-brannbamsen Bjørnis!  

Nordmøre og Romsdal brann og redning IKS har behov for tilkallingsvikarer på Molde brannstasjon som alarmsentraloperatør/brannkonstabel.